Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κρέμα Καταλάνα

Κρέμα Καταλάνα



Υλικά

500 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
4 κρόκοι αυγών
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
ξύσμα από ένα λεμόνι
 


 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με 150 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να δέσουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα και το γάλα.

 

Ζεσταίνουμε αργά το μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει αρκετά. Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά αφαιρούμε την κανέλα και το βάζουμε σε τέσσερα πυρίμαχα μπολ.

 

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα βάζουμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το γκριλ. Τοποθετούμε τα μπολ κάτω από το γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά