Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κρεμ ανγκλέζ

Κρεμ ανγκλέζ



Υλικά

1 κούπα γάλα
Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αυγών
1/3 κούπα ζάχαρη
Μισό στικ βανίλια
1 πρέζα αλάτι
 


 

Εκτέλεση

Βασική κρέμα ζαχαροπλαστικής.

 

Χτυπάμε στο μίξερ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το αλάτι σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε και ανακατεύουμε διαρκώς.

 

Κατεβάζουμε από τα φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο ένα μέρος από το ζεστό γάλα στα αβγά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Όταν το μείγμα με τα αυγά μας ζεσταθεί αρκετά, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς.

 

Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο, γεμάτο με παγωμένο νερό. Αφού πήξει η κρέμα τη μεταφέρουμε στο μπολ και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
5

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά