Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κουρκουμπίνια

Κουρκουμπίνια



Υλικά

Μισό κιλό φύλλο κρούστας
Μισό φλιτζάνι μαργαρίνη
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


Για το σιρόπι:

2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού


 

Εκτέλεση

Στρώνουμε τα φύλλα δύο-δύο βουτυρώνοντας ανάμεσα τους. Διπλώνουμε στη μέση, βουτυρώνουμε πάλι και ύστερα τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Βρέχουμε στην άκρη για να κλείσει καλά.

Βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά μέχρι να σφίξουν. Τα κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς περίπου 1 εκ πάχος και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια εστία. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα και αφήνουμε 4 - 5 λεπτά να σιροπιαστούν καλά και τα βγάζουμε από το σιρόπι.

Φωτογραφίες / Κείμενο : Εύα Φιλιπποπούλου


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.5
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά