Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κουλουράκια με μασκαρπόνε και μέλι

Κουλουράκια με μασκαρπόνε και μέλι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
125 γραμμάρια ζάχαρη
400 ml γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αβγά


Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι μέλι
λίγη κανέλα
1 αβγό για την επιφάνεια
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
1 κιλό μασκαρπόνε ή ανάλατη μυζήθρα
4 κρόκους αυγών
 


 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το βούτυρο, το γάλα, τα αβγά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε  και άλλο αλεύρι.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Κόβουμε δισκάκια με διάμετρο 8 εκ.

Για τη γέμιση

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα.

Διπλώνουμε τα φύλλα και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν. Βάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί. Χτυπάμε τα αβγά με 2-3 κουταλιές νερό και αλείφουμε από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά