Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

Κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
2  αβγά
4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
100 γραμμάρια κουβερτούρα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα
1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα φυστίκια
225 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
250 γραμμάρια βούτυρο


 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε με τα χέρια (θέλουμε να βγουν χοντραλεσμένα) και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα- ίσα να μαλακώσουν (όχι όμως να παπαριάσουν).
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και το κακάο.
Κατόπιν σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ και συμπληρώνουμε με το κονιάκ.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντραλέθουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα φυστίκια και τα καβουρδίζουμε και τα χοντραλέθουμε κι αυτά στο μούλτι.
Αναδεύουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) και προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και δουλεύω για λίγο με τη σπάτουλα.
Παίρνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και κλείνουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει καλά, για 2- 3 ώρες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας άχνη ζάχαρη.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά