Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κομπόστα πορτοκάλι

Κομπόστα πορτοκάλι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ
5 πορτοκάλια
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη


 

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα πορτοκάλια και τα πλένουμε και τα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα.
Στη συνέχεια ανοίγουμε φέτες του πορτοκαλιού και αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια τη βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος.

Βάζουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα μαζί με 1 ποτήρι του νερού νερό και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Ξύνουμε λίγο το εξωτερικό μέρος από 5-6 κομμάτια φλούδα και κόβουμε τις φλούδες λεπτές τις οποίες τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί με το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις δέσει το σιρόπι και μαλακώσουν λίγο οι φλούδες κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε τα πορτοκάλια που έχουμε στο γυάλινο σκεύος.

Ραντίζουμε με το κονιάκ και βάζουμε την κομπόστα στο ψυγείο.
Ύστερα από 2-3 ώρες είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνοδέψτε το με τηγανίτες με γεύση πορτοκάλι και σοκολάτα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά