Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κομπόστα με μήλα και κυδώνια

Κομπόστα με μήλα και κυδώνια



Υλικά

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
1 κούπα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλα
3 ποτήρια νερό
2 κυδώνια
2 μήλα
150 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα
1 χούφτα αποξηραμένες σταφίδες


 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κυδώνια και τα σκουπίζουμε καλά με μια πετσέτα.
Στη συνέχεια, τα κόβουμε στα τέσσερα και το κάθε τεταρτημόριο πρώτα κατά μήκος και μετά στη μέση.

Έπειτα παίρνουμε τα μήλα και τα πλένουμε, καθαρίζουμε την φλούδα τους και το κόβουμε με τον ίδιο τρόπο.
Βάζουμε τα κυδώνια και τα μήλα στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε επίσης τα σύκα, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες.

Ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλλα και μια κανάτα νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα για 20 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε σε μπολάκια.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.3
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά