Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κιουνεφέ

 Κιουνεφέ



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το φύλο και γέμιση
500 γραμμάρια φύλλο καταΐφι
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
200 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
50 γραμμάρια γάλα

Για το σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
400 γραμμάρια νερό
 

 


 

Εκτέλεση

Για το φύλο και γέμιση
Λιώνουμε το βούτυρο, βρέχουμε με αυτό το φύλλο καταΐφι και βάζουμε μια στρώση σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε τα τυριά με το γάλα μέχρι να γίνουν κρεμά. Απλώνουμε το μείγμα στη στρώση καταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο.

Για το σιρόπι
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι ακόμα ζεστό.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά