Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη



Υλικά

Για 4-6 άτομα

120 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
340 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα
3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
8 μεγάλα αυγά χωριστα σε ασπράδια και κρόκους
2/3 φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
Λίγο βούτυρο για το άλειμα της φόρμας
2 κουταλιές ρυζάλευρο για τη φόρμα


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Απλώνετε μια λαδόκολλα στο πάτο της φόρμας.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει το μείγμα και αποσύρετε από την εστία.

Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και ασπρίσουν, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ρίχνετε την ακατέργαστη ζάχαρη μαζί το κρεμόριο και χτυπήστε στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει μια σφικτή μαρέγκα.

Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη βανίλια στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το 1/3 της μαρέγκας στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Στη συνέχεια ρίχνετε και την υπόλοιπη μαρέγκα διπλώνοντας απαλά με την σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Απλώστε το μείγμα στη φόρμα.
Τυλίξτε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τη σε ένα μεγάλο ταψί. Στη συνέχεια ρίχνετε ζεστό νερό μέχρι τη μέση του ταψιού.
Ψήστε το κέικ για περίπου 60-70 λεπτά.
Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για περίπου μία ώρα.

Έπειτα ξεφορμάρετε και κόβετε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και σμέουρα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 70 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά