Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κέικ σοκολάτας με παντζάρια

Κέικ σοκολάτας με παντζάρια



Υλικά

Για 4-6 άτομα

150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
4 αυγά
250 γραμμάρια ζάχαρη
225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40 γραμμάρια άγλυκο κακάο
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
250 γραμμάρια βρασμένα και καθαρισμένα παντζάρια


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε ένα αντικολλητικό φύλλο σε ένα ταψί 22 εκ.
Σε μπεν μαρί λιώνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Στη συνέχεια αφήνετε λίγο να κρυώσει και προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε σε δυνατή σκάλα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Στη συνέχεια ενώνετε το μείγμα αυγού με το μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Έπειτα προσθέστε το αλεύρι, κακάο, αλάτι στο μείγμα κέικ και ενώνετε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προς το τέλος βάζετε τα παντζάρια στο μπλέντερ και κάνετε πουρέ. Στη συνέχεια ρίχνετε τον πουρέ από τα παντζάρια στο μείγμα κέικ και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Τέλος ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 45 - 50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά