Κέικ σοκολάτας με αχλάδια

by sidagi.gr
506 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
100 γραμμάρια ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίος καφές
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

Για την επικάλυψη
75 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
125 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
4 αχλάδια κομμένα στη μέση

Εκτέλεση:

Αφράτο και μυρωδάτο κέικ με φρούτα εποχής για όλη την οικογένεια

Για το κέικ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανά κοσκινίζουμε με τη μπέικιν πάουντερ, με τη σόδα και με το αλάτι.
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.

Ρίχνουμε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στο μείγμα αλληλοδιαδόχως το μείγμα από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια.

Για τη συναρμολόγηση
Παίρνουμε μια φόρμα στρογγυλή 26 εκ. και καλύπτουμε τη βάση της φόρμας με ένα φύλλο λαδόκολλας. Στη συνέχεια λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το ανακατεύουμε γρήγορα με την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα σαν καραμέλα. Ρίχνουμε την καραμέλα στο πάτο της φόρμας και προσθέτουμε τα αχλάδια κομμένα στη μέση και καθαρισμένα. Αμέσως μετά ρίχνουμε πάνω από τα αχλάδια το μείγμα για κέικ και ψήνουμε για 60 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα