Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κέικ πορτοκάλι χωρίς γλουτένη

Κέικ πορτοκάλι χωρίς γλουτένη



Υλικά

Για 4-6 άτομα

320 γραμμάρια αμύγδαλα + 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
130 γραμμάρια ( περίπου 1 φλιτζάνι ) κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια, περίπου 2 κουταλιές της σούπας
4 μεγάλα αυγά χωριστά κρόκοι με ασπράδια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
40 γραμμάρια (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) χυμό πορτοκαλιού
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 ° C και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα 26 εκ. Στο μπλέντερ ή στο μούλτι χτυπάτε τα αμύγδαλα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη. Αυτό το κάνουμε για μη κολλήσει το μείγμα αμύγδαλου στα τοιχώματα του μπλέντερ.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα αμύγδαλου και αφήνουμε στην άκρη.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με 100 γραμμάρια ζάχαρη και μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τους κρόκους αυγών και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα αμύγδαλου και να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσει. Σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα 30 γραμμάρια ζάχαρης στα ασπράδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μαι σφικτή μαρέγκα.
Διπλώστε τη μαρέγκα  στο μείγμα αμύγδαλου μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 30 λεπτά. Το κέικ θα φουσκώσει στο φούρνο , αλλά όταν κρυώσει θα πέσει.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς στη φόρμα και αναποδογυρίστε το κέικ σε ένα πιάτο. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά