Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κέικ μήλου

Κέικ μήλου



Υλικά

Για 4-6 άτομα

½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
4 αυγά
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του μήλου
βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
αλεύρι για το αλεύρωμα της φόρμας
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 κοφτό κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
Καρύδια για το πασπάλισμα
2 κουταλιές της σούπα μέλι για πασπάλισμα


 

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το αλάτι και τα κτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνετε μέσα τα αυγά ένα- ένα και συνεχίζετε το κτύπημα. Ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινιστά ανακατεύοντας σε μικρή ταχύτητα.

Σταματάτε το κτύπημα, βγάζετε τον κάδο από το μίξερ και το αφήνετε να περιμένει.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα του κέικ, αδειάζεται μέσα το μείγμα μέχρι τα 2/3 του ύψους της φόρμας, βάζετε τα κομματάκια του μήλου μέσα σε ένα βαθύ πιάτο, τα αλευρώνετε ελαφρά , τα τινάζετε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι και τα σκορπάτε μέσα στη φόρμα με την έτοιμη ζύμη.

Αναταράσσετε τη ζύμη για να βυθιστούν μέσα, την ισιώνετε με ένα μαχαίρι στην επάνω μεριά και ψήνετε στο φούρνο στους 180 λεπτά για 45 λεπτά.
Αφήνετε το κέικ να ηρεμήσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρετε. Το τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδια και μέλι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.2
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά