Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κέικ με χαλβά

Κέικ με χαλβά



Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία
250 γραμμάρια θρυμματισμένο χαλβά
250 γραμμάρια χαλβά χοντροκομμένο σε κύβους
1/2 κούπα γάλα
4 αυγά
λίγη βανίλια
 


 

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το θρυμματισμένο χαλβά, τα αυγά και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ. Χτυπάτε άλλα 3 λεπτά και σταματάτε το μίξερ. Προσθέτετε τον υπόλοιπο χαλβά σε κύβους και τον ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

Βάζετε το κέικ σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνετε για 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Όταν ψηθεί το βγάζετε πάνω σε σχάρα και αφήνετε να κρυώσει. Πασπαλίζετε το κέικ με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά