Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κέικ με σοκολάτα και κολοκύθα

Κέικ με σοκολάτα και κολοκύθα



Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για το κέικ
1 κουταλάκι σόδα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα κακάο άγλυκο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400 γραμμάρια βρασμένη κολοκύθα κίτρινη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπα βούτυρο φρέσκο
1/2 κουταλάκι κανέλλα
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 ασπράδια + 3 κροκκάδια αυγού
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

Για το γάσο λευκής σοκολάτας
1 κουταλιά γλυκόζη
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα


 

Εκτέλεση

Για το κέικ
Σε αρκετό νερό βράζουμε την κολοκύθα για 15 λεπτά ίσα - ίσα να μαλακώσει. Στη συνέχεια την τρίβουμε στο τρίφτη.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη μισή ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα κροκάδια αυγού.
Σιγά - σιγά, προσθέτουμε το κολοκύθι, εναλλάξ με το αλεύρι και το κακάο.

Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς.

Μόλις ψηθεί και κρυώσει, ραντίζουμε με το γλάσο.

Για το γάσο λευκής σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα με τη γλυκόζη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα κομματάκια της λευκής σοκολάτας κι ανακατέψτε ώσπου να λιώσουν.

Αφήστε το γλάσο να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.



 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά