Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κέικ με μπαχαρικά και φιστίκια Αιγίνης της Κατερίνας

Κέικ με μπαχαρικά και φιστίκια Αιγίνης της Κατερίνας



Υλικά

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κόκκινη συσκευασία)
150 γραμμάρια  ζάχαρη αχνη
1 κουταλιά του γλυκού μπεικιν παουντερ
200 γραμμάρια  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου
4 αυγά
100 γραμμάρια  σταγόνες κουβερτουρας
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Λίγο μοσχοκαρυδο τριμμενο
100 γραμμάρια  φιστικια αιγινης αναλατα
80ml κονιακ
150ml γάλα
Αλεύρι για τη φορμα
Ζάχαρη αχνη για το πασπαλισμα (προαιρετικά)


 

Εκτέλεση

Απολαυστικό και αφράτο κέικ με ξηρούς καρπούς για το πρωινό σας! Η συνταγή είναι από την φίλη μας Κατερίνα

Κοσκινιζουμε το αλεύρι,μπεικιν παουντερ,κανέλα,γαρύφαλλο κ το μοσχοκαρυδο.
Ρίχνουμε στον κάδο του μιξερ το βούτυρο,τη ζάχαρη κ χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.Βάζουμε τα αυγά κ συνεχίζουμε το χτυπά για 5 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε κ το αλεύρι με τα μπαχαρικά κ ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.Τέλος προσθέτουμε το ρούμι,το γάλα,την κουβερτούρα σε σταγόνες,το γάλα κ τα φιστίκια αιγινης κ ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ κ πασπαλίζουμε με αλεύρι.Χτυπάμε καλά τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι κ αδειάζουμε το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50λεπτά.Χαμηλωνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10λεπτά ακόμα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυφτεί κ ξεφορμαρουμε.Το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη(προαιρετικά)


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά