Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κέικ με κίτρινη κολοκύθα

Κέικ με κίτρινη κολοκύθα



Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 κουταλάκι γλυκού σόδα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γραμμάρια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400 γραμμάρια βρασμένη κολοκύθα κίτρινη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπα βούτυρο φρέσκο 113 γραμμάρια
1/2 κουταλάκι κανέλλα
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 ασπράδια + 3 κροκκάδια αυγού
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις και ρυθμίζουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.

Σε αρκετό νερό βράζουμε την κολοκύθα για 15 λεπτά ίσα - ίσα να μαλακώσει. Στη συνέχεια την τρίβουμε στο τρίφτη.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη μισή ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα κροκάδια αυγού.
Σιγά - σιγά, προσθέτουμε το κολοκύθι, εναλλάξ με το αλεύρι.

Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς.
Μόλις ψηθεί και κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε, αν θέλουμε, το βούτυρο με την κανέλα, για να γίνει αφράτο και το συνοδεύουμε με το κέικ.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.5
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά