Κέικ λεμόνι χωρίς γλουτένη

by sidagi.gr
1,3K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

320 γραμμάρια αμύγδαλα + 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
130 γραμμάρια ( περίπου 1 φλιτζάνι ) κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα από 4 λεμόνια, περίπου 2 κουταλιές της σούπας
4 μεγάλα αυγά χωριστά κρόκοι με ασπράδια
Εκχύλισμα λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού
40 γραμμάρια (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) χυμό λεμονιού
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ για όλες τις ώρες!

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 ° C και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα 26 εκ. Στο μπλέντερ ή στο μούλτι χτυπάτε τα αμύγδαλα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη. Αυτό το κάνουμε για μη κολλήσει το μείγμα αμύγδαλου στα τοιχώματα του μπλέντερ.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα αμύγδαλου και αφήνουμε στην άκρη.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με 100 γραμμάρια ζάχαρη και μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού , τους κρόκους αυγών και το εκχύλισμα λεμονιού και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα αμύγδαλου και να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσει. Σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα 30 γραμμάρια ζάχαρης στα ασπράδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μαι σφικτή μαρέγκα.

Διπλώστε τη μαρέγκα  στο μείγμα αμύγδαλου μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 30 λεπτά. Το κέικ θα φουσκώσει στο φούρνο , αλλά όταν κρυώσει θα πέσει.

Αφήστε το να κρυώσει εντελώς στη φόρμα και αναποδογυρίστε το κέικ σε ένα πιάτο. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα