Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κέικ λαδιού με λεμόνι

Κέικ λαδιού με λεμόνι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (περίπου ένα λεμόνι )
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις ώρες
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη άχνη


 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ στρογγυλή 28 εκ. με σούστες και απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας στο εσωτερικό της φόρμας.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάτε στη δυνατή σκάλα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 5-7 λεπτά .
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ , το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.

Με μια σπάτουλα σιλικόνης διπλώνετε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού μαζί το μείγμα αυγών. Στη συνέχεια ανακατεύετε απαλά το μείγμα αλευριού με το μείγμα αυγών μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Χύστε το μείγμα μέσα στη φόρμα και  ψήνετε στους 180 βαθμούς  για 40-45 λεπτά.

Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Βγάζετε το κέικ από την φόρμα, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά