Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κέικ διαίτης

Κέικ διαίτης



Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Από 1 πορτοκάλι  (το ξύσμα του)
Από 1 λεμόνι    (το ξύσμα του)
Από 1 σαγκουίνι (το ξύσμα του)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
2 δαχτυλάκια αρωματικό λικέρ


 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα 60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Στη συνέχεια και ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτουμε σταδιακά το αυγό και ανακατεύουμε.

Κατόπιν, ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι γάλα και τα 2 δάχτυλα αρωματικό λικέρ και τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα προσθέτουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, το ξύσμα από ένα λεμόνι και το ξύσμα από σαγκουίνι.

Μόλις σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην ένδειξη πάνω- κάτω για 45 με 50 λεπτά.

Σερβίρουμε με παγωτό με μέλι και καρύδια.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.7
(24 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά