Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα



Υλικά

Για 6 άτομα ή 20 κομμάτια καρυδόπιτας

20 κουταλιές σούπας τριμμένο καρύδι

20 αβγά

20 κουτάλια σούπας ζάχαρη

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

για το σιρόπι:

40 κουτάλια σούπας ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1 φλούδα πορτοκάλι

1 χυμό λεμόνι

1 βανίλια


 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μπασίνα τα αβγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη.Ακολούθως ρίχνουμε μέσα το τριμμένο καρύδι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να δέσουν.

Μόλις ψηθεί η καρυδόπιτα, τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
0

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά