Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γρανίτα ροδάκινο

Γρανίτα ροδάκινο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

μισό κιλό νερό
λίγο δυόσμο προαιρετικά
1 κιλό ροδάκινα καθαρισμένα
250 γραμμάρια ζάχαρη


 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μούλτι τη σάρκα του ροδάκινου και τη πολτοποιούμε.
Βράζουμε το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη και το νερό στη φωτιά για 5 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε προς το τέλος και λίγο φρέσκο δυόσμο στο βράσιμο.
Όταν κρυώσει το σιρόπι, το ανακατεύω με τον πουρέ ροδάκινου.

Το ρίχνουμε σε παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή σας.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Μετά από 4 λεπτά βγάζουμε τη γρανίτα και ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να σπάμε τον πάγο που δημιουργείται.
Ολοκληρώνουμε την διαδικασία, βάζοντας τη γρανίτα στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και κατόπιν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά