Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ

Γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ



Υλικά

Μισό κιλό κουμκουάτ
Ένα κιλό ζάχαρη
100 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
Μισό κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
 


 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κουμκουάτ σε νερό για τρεις μέρες και αλλάζουμε κάθε μέρα το νερό. Στο επόμενο στάδιο, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 30 λεπτά.

Πετάμε το βρασμένο νερό και τα ξαναβράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Στραγγίζουμε τα κουμκουάτ και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Ελέγχουμε αν είναι μαλακά ώστε να μπορούν να τρυπηθούν με οδοντογλυφίδα. Αν το φλούδι είναι σκληρό κάνουμε τρύπες περιφερειακά με την οδοντογλυφίδα.

 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μισό κιλό νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κουμκουάτ και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 4 λεπτά.

 

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζετε σε βαζάκι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
4

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά