Γλυκό του κουταλιού κάστανο

by sidagi.gr
910 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

λίγο αλάτι
4 ποτήρια του νερού νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 1/2 κιλό κάστανα
1 1/2 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση:

Χειμωνιάτικο γλυκό με απαλή γεύση για όλη την οικογένεια

Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά χωρίς να λιώσουν για περίπου 15 λεπτά.

Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα (το χνούδι αν έχει μείνει) και στη κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο φωτιά για να φτιάξουμε το σιρόπι.

Αφού ετοιμάσουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.

Την επόμενη τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.

Το βράζουμε ξανά μέχρι να δέσει το γλυκό μας και ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε στη κατσαρόλα χωρίς φωτιά για 2-3 ώρες να τραβήξουν το σιρόπι.

Αφού δέσει το γλυκό το τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα