Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γλυκό του κουταλιού φιστίκι Αιγίνης

Γλυκό του κουταλιού φιστίκι Αιγίνης



Υλικά

700 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης

Δύο κιλά ζάχαρη

Χυμός από μισό λεμόνι

Άρωμα βανίλιας


 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φιστίκια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια πετσέτα να απορροφηθούν τα υγρά.
 

Στη συνέχεια βράζουμε τη ζάχαρη για περίπου επτά λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.Βγάζουμε την εξωτερική φλούδα από τα φιστίκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Τα αφήνουμε για 24 ώρες.


Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό και προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε βαζάκια.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά