Γλυκό του κουταλιού αχλάδι

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

1.300 γραμμάρια αχλάδια
1  λεμόνι, χυμός
3 κούπες του καφέ νερό
1.300 γραμμάρια ζάχαρη
1/2  λεμόνι, φλούδα ή
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
240 γραμμάρια γλυκόζη ή
1/2  λεμόνι, χυμός

Εκτέλεση:

Απολαυστικό και απλό γλυκό του κουταλιού για όλη την οικογένεια

Καθαρίζετε τα αχλάδια και, εάν είναι μεγάλα τα χωρίστε τα στη μέση. Αν είναι μικρά, τα αφήνετε ολόκληρα ώστε να μη διαλυθούν κατά το βράσιμο κι αφαιρείτε τα κουκούτσια από το αντίθετο μέρος του κοτσανιού. Ρίχνετε τα αχλάδια μέσα στο νερό, περιλούζοντας τα με το χυμό 1 λεμονιού, ώστε να μην μαυρίσουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τα 3 φλιτζάνια νερό. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, στραγγίζετε τα αχλάδια από το νερό με το λεμόνι και τα ρίχνετε μέσα.

Τα αφήνετε να σιγοβράσουν, σκεπασμένα, για 10 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη κι αν θέλετε τη φλούδα μισού λεμονιού ή πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ώστε το γλυκό αχλάδι να πάρει ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα.
Αφήνετε να  βράσουν για 15 λεπτά, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να σταθούν 24 ώρες.

Κατόπιν προσθέτετε τη γλυκόζη ή το χυμό μισού λεμονιού και βράζετε το γλυκό έως ότου δέσει.
Αποστειρώνετε γυάλινα βαζάκια και τα γεμίζετε με το γλυκό αχλάδι. Αφήνετε λίγο να κάτσει και σερβίρετε!
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα