Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γλυκό του κουταλιού ακτινίδιο

Γλυκό του κουταλιού ακτινίδιο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό ακτινίδια ώριμα
700 γραμμάρια ζάχαρη
1 κούπα  νερό
Χυμό από τρια λεμόνια
Λίγα φύλλα αρμπαρόριζας


 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τα ακτινίδια και τα κόβετε στα τέσσερα. Στη συνέχεια τα ρίχεντε ένα μεγάλο μπολ μαζί με νερό και χυμό από δυο λεμόνια. Φροντίστε το νερό να καλύπτει τα ακτινίδια. Αφήνετε να σφίξουν για 4 ώρες. Στη συνέχεια στραγγίζετε τα ακτινίδια χωρίς να τα ξεπλήνετε και ρίξτε τα σε μια μεγάλη καταρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη. Σκεπάστε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνετε για 8 ώρες μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους (δεν τα βράζετε ακόμα).

Έπειτα βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή εστία, ριχνετε το νερό και μόλις πάρουν βράση, βράζετε για 5 λεπτά και ξαφρίζετε με ένα κουτάλι τους αφρούς.
Αποσύρετε από την εστία και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει για τουλάχιστον 8 ώρες.

Την επόμενη μέρα ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 10 έως 15 λεπτά περίπου, απ᾿ την ώρα που θα πάρει βράση, μέχρι να μαλακώσουν τα ακτινίδια και να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος, ρίχνετε το χυμό του λεμονιού μαζί με την αρμπαρόριζα.
Το ρίχνουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά