Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γλυκιά πίτα με κεράσια

Γλυκιά πίτα με κεράσια



Υλικά

Κεράσια
Μισό φλιτζάνι βούτυρο
Ένα αυγό
2/3 φλιτζανιού γάλα
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
Δύο φλιτζάνια αλεύρι
Τρία κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα ενός λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κεράσια, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.


Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και μετά τον κρόκο του αυγού. Κατόπιν προσθέτουμε εναλλάξ γάλα και αλεύρι, ενώ το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει. Στο τέλος προσθέτουμε και το ασπράδι του αυγού, το οποίο έχουμε προηγουμένως χτυπήσει σε μαρέγκα.


Απλώνουμε τη ζύμη, η οποία είναι λίγο σφιχτή, σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι και τοποθετουμε πάνω τα κεράσια, προσπαθώντας όσο μπορούμε να μην αφήσουμε κενά μεταξύ τους.


Ψήνουμε την πίτα στους 180o C για 1 ώρα περίπου. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, ενώ είναι ακόμη ζεστή.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά