Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γκανάζ σοκολάτας

Γκανάζ σοκολάτας



Υλικά

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια κουβερτούρα
1/2 κλοναράκια βανίλια
1 σφηνάκι ποτό μπράντι
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια άγλυκο κακάο
300 γραμμάρια βούτυρο

 


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη κι ανακατεύετε να διαλυθούν οι κόκκοι. Προσθέστε το κακάο, ανακατεύετε ξανά να ενσωματωθεί καλά κι αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη ή σε ξύσμα κι ανακατεύετε ζωηρά. Αν θέλω προσθέτετε τη βανίλια και το μπράντι.
Σουρώνετε το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά