Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γιαουρτογλυκό με βερίκοκα

Γιαουρτογλυκό με βερίκοκα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

825 γραμμάρια βερίκοκα
200 γραμμάρια ζάχαρη
260 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) με χαμηλά λιπαρά γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη


 

Εκτέλεση

Χωρίζετε τα βερίκοκα σε δύο ξεχωριστά μπολ. Στο πρώτο μπολ καθαρίζετε τα βερίκοκα και τα κόβετε στη μέση, τα υπόλοιπα τα πολτοποιήστε στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα από τα βερίκοκα σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία με 200 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει το μείγμα.

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη, μέλι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Τοποθετήστε τα βερίκοκα σε γυάλινα μπολ, απλώστε το μείγμα γιαουρτιού πάνω από τα βερίκοκα και τέλος γαρνίρετε με τη σως βερίκοκου. Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά