Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γαλλικό μιλφέιγ

Γαλλικό μιλφέιγ



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κούπα ζάχαρη
λίγη ζάχαρη άχνη
3 σειρές ψημένη σφολιάτα
2 φράουλες
2 κροκάδια
2 κούπες γάλα
1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
2 βανίλιες σε σκόνη


 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε από τη μια κούπα γάλα και ρίχνουμε το μισό σε ένα μπολ μαζί με το κορν φλαουρ και το δουλεύουμε. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να βράσει με τις βανίλιες και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το κορν  φλάουρ και ανακατεύουμε να πήξει. Χτυπάμε τα κροκάδια και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.

Βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο, έτοιμη σφολιάτα και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει αρκετά. Σπάμε τα φύλλα της σφολιάτας σε κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μία πιατέλα το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο να σχηματίζουν βάση. Επάνω στη σφολιάτα βάζουμε κρέμα αναμιγμένη με σαντιγί.

Ξαναβάζουμε κομμάτια σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Διακοσμούμε με ένα κορνέ ροζέτες εδώ και εκεί. Τέλος βάζουμε 1-2 φράουλες για διακόσμηση.

Για τη σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.4
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά