Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γαλακτομπούρεκο

Γαλακτομπούρεκο



Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για τη κρέμα
150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο γάλα
150 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
70 γραμμάρια βούτυρο
1 βανίλια
Φλούδα ενος πορτοκαλιού

Για τη ζύμη
450 γραμμάρια φύλλο κρούστας εμπορίου

Για το σιρόπι
500 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια νερό
χυμό ενός λεμονιού


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για τη κρέμα
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το γάλα και τη φλούδα πορτοκαλιού μόλις αρχίσει και βράζει το μείγμα τότε ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξει.
Αφού δούμε ότι πήζει  το αποσύρουμε από τη φωτιά και  αφήνουμε να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.

Για την συναρμολόγηση φύλλου - κρέμας
Στη συνέχεια βάζουμε σε βουτυρωμένο της 5 πρώτες στρώσεις φύλλου, αλείφοντας ανάμεσα με βούτυρο.
Ρίχνουμε την κρέμα και τη σκεπάζουμε με άλλες 5 στρώσεις φύλλο κρούστας και βουτυρώνουμε. Χαράζουμε ελαφρά τις μερίδες και ραντίζουμε με νερό.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

Για το σιρόπι
Στο μεταξύ βράζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το χυμό λεμόνι για να φτιάξουμε το σιρόπι, αφήνουμε για 5 λεπτά στη φωτιά και μετά το ρίχνουμε πάνω από το γαλακτομπούρεκο.
Για περίπου 40 λεπτά αφήνουμε μέχρι να πιει το σιρόπι και είναι έτοιμο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.1
(12 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά