Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φοντάν σοκολάτας με κασίους και κράνμπερι

Φοντάν σοκολάτας με κασίους και κράνμπερι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το γλυκό
220 γραμμάρια  κάσιους
220 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης
50 γραμμάρια κράνμπερι
220 γραμμάρια φρούτα γλασαρισμένα
100 γραμμάρια αμύγδαλα λευκά ελαφρώς καβουρδισμένα στο φούρνο
600 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
80 γραμμάρια μέλι


 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι στους 90 βαθμούς. Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και αναμειγνύουμε με την κρέμα γάλακτος και το μέλι πολύ καλά.

Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα γλασαρισμένα φρούτα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα του 1½ κιλού και την τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου το μείγμα σφίξει. Όταν παγώσει, ξεφορμάρουμε και γλασσάρουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά