Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Εργολάβοι

Εργολάβοι



Υλικά

Για 10-12 άτομα

300 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
3/4 φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών
ξύσμα πορτοκαλιού ή λίγα πικραμύγδαλα


 

Εκτέλεση

Σκεπάζετε την αμυγδαλόψιχα με κρύο νερό και τη βάζετε στη φωτιά να βράσει για πείπου 15 λεπτά. Μόλις πάρει βράση, την αποσύρετε από τη φωτιά, τη στραγγίζετε και αφαιρείτε το φλούδι. Τη ξεπλένετε, τη στραγγίζετε και τη τυλίγετε με με πετσέτα. Στη συνέχεια, τη βάζετε στο ταψί και σε χλιαρό φούρνο για να στεγνώσει.

Παίρνετε μισό φλιτζάνι τσαγιού από την αμυγδαλόψιχα και την βάζετε κατά μέρος. Ρίχνετε την υπόλοιπη να αλεστεί λίγη - λίγη, μαζί με την  ζάχαρη στο κάδο του μίξερ. Προσθέτετε την άχνη ζάχαρη το ξύσμα πορτοκαλιού ή τα πικραμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα και τα ασπράδια των αυγών.

Δουλεύετε καλά το μείγμα. Περνάτε τα υπόλοιπα αμύγδαλα (1/2 φλιτζάνι τσαγιού) από μίξερ με χοντρό μαχαιράκι. Αυτά πρέπει να είναι χοντροκομμένα.

Παίρνετε κομματάκια από το μείγμα των αμυγδάλων στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα πλάθετε σε σχήμα ωοειδές και πάχους ενός περίπου εκατοστού. Τα τυλίγετε μέσα σε χοντροκομμένα αμύγδαλα και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
 

Ψήνετε τους εργολάβους σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά για να ξανθύνουν ελαφρά τα αμύγδαλα.

Γίνονται περίπου 20 εργολάβοι. Αν θέλετε ενώνετε, πριν κρυώσουν δυο - δυο μαζί εργολάβους.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.2
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά