Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Εκλέρ ταψιού

Εκλέρ ταψιού



Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για το εκλέρ ταψιού
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κρόκους αυγών
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2,5 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Για την επικάλυψη σοκολάτας
240 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένο (περίπου 1 2/3 φλιτζάνια)
240 γραμμάρια ανάλατη φυτική μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1/8 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζανιού άγλυκο κακάο
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια


 

Εκτέλεση

Για το εκλέρ ταψιού
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια εστία το γάλα μαζί με το αλεύρι, κορν φλάουρ, ζάχαρη, βούτυρο και τη βανίλια και μαγειρεύετε μέχρι να πάρει την πρώτη βράση, ανακατεύοντας συνέχεια.
Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνετε τους κρόκους αυγών. Στη συνέχεια ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα πουτίγκας και ανακατεύετε με τα αυγά ώστε να τα παστεριώσετε. Ρίχνετε το μείγμα αυγών πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύετε το μείγμα με γρήγορες κινήσεις μέχρι να δέσει.

Ετοιμάζετε ένα πυρέξ. Στη συνέχεια, ρίχνετε μια στρώση πουτίγκα στο πάτο του πυρέξ, μετά μια στρώση από μπισκότα πτι μπερ. Στη συνέχεια επαναλαμβάνετε τις στρώσεις πουτίγκας - μπισκότου.
Τέλος απλώστε το μείγμα σοκολάτας πάνω από το γλυκό και αποθηκεύετε στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες τουλάχιστον.

Για την επικάλυψη σοκολάτας
Σε  μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα μέτριο μπολ. Αφήστε τα να κρυώσει.
Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε τη φυτική μαργαρίνη σε μέτρια- υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 2 λεπτά.
Γυρίστε το μίξερ σε χαμηλή, προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι, και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αυξήστε την ταχύτητα στο μεσαίο προς υψηλό και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει, περίπου 3 λεπτά, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ.

Με το μίξερ σε χαμηλή σκάλα, προσθέστε σταδιακά την κρύα λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε μέχρι ενσωματωθούν.
Σταματήστε το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα σόγιας, το κακάο και βανίλια.
Χτυπήστε σε χαμηλή μέχρι να ενσωματωθούν, τότε κτύπησε σε μέτρια προς υψηλή έως περίπου 1 λεπτό, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά