Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Dulce de leche cheesecake

Dulce de leche cheesecake



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το cheesecake
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
5 πακετάκια των 200 γραμμαρίων τυρί κρέμα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
1 φλιτζάνι dulce de leche
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
 4 αυγά
1.5 κούπα θρυμματισμένα μπισκότα
150 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
1 φλιτζάνι και 3 κουταλιές της σούπας (χωριστά) ζάχαρη

Για την διακόσμηση με καραμέλα
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 κουταλάκι αλάτι
3/4 φλιτζανιού νερό
2-4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη


 

Εκτέλεση

Για το cheesecake
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμά με αντιστάσεις πάνω και κάτω, βάζουμε μια σχάρα στη μέση του φούρνου.
Αναμιγνύετε τα μπισκότα με την κουβερτούρα, τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το βούτυρο και πιέζετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με έλασμα διαμέτρου 26 εκ. περίπου.

Ψήνετε για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάτε το ανθότυρο με τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη dulce de leche και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνετε τα αυγά ένα - ένα, χτυπώντας συνεχώς σε χαμηλή ταχύτητα να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά.

Περιχύνετε το μείγμα πάνω στα ψημένα μπισκότα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε με καραμέλα.

Για την διακόσμηση με καραμέλα
Τοποθετήστε ένα μεγάλο μπολ με πάγο και παγωμένο νερό μέσα στο νεροχύτη σας, από πάνω βάζετε ένα ακόμα μπολ. Αυτό το κάνουμε για να κρυώσει εύκολα η καραμέλα μας.
Βάλτε τη ζάχαρη, το αλάτι και το κρύο νερό σε ένα βαρύ τηγάνι. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυξήστε τη θερμοκρασία και ανακατέψτε το μέχρι να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε τη  θερμοκρασία ελαφρώς και ανακατέψτε  ακόμα μια φορά ή δύο φορές μέχρι να γίνει σκούρα η καραμέλα. Σταματήστε το ανακάτεμα και ρίξτε την καραμέλα μέσα στο μπολ που έχετε μέσα τον πάγο, αφήστε για 2 δευτερόλεπτα ίσα ίσα να γίνει λίγο στερεή.

Απλώστε μια λαδόκολλα ή ένα φύλλο σιλικόνης στον πάγκο της κουζίνας σας και περιμένετε να στεγνώσει για λίγο δευτερόλεπτα και να σκληρύνει. Μετά σπαστέ την καραμέλα σε ότι σχήμα θέλετε και διακοσμήστε το cheesecake.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά