Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Δίχρωμα κεκάκια

Δίχρωμα κεκάκια



Υλικά

Για 4-6 άτομα

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
220 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κακάο κοσκινισμένο
125 γραμμάρια  βούτυρο
170 γραμμάρια  ζάχαρη
3 αυγά
110 γραμμάρια  γάλα φρέσκο

 


 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι και τα χτυπάμε με το φτερό ή σε ένα μπόλ με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά από λίγο το γάλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Μοιράζουμε το μισό μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια για κεκάκια.

Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.

Απογεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με γλάσο της αρεσκείας μας.


Ταιριάζει πάρα πολύ με γλάσο πορτοκάλι για να φτιάξουμε τη διχρωμία!
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά