Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Cobbler με βατόμουρα

Cobbler με βατόμουρα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό
2-3 φλιτζάνια βατόμουρα, καθαρισμένα
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι νερό


 

Εκτέλεση

Για την ζύμη
Σε ένα μπολ τεμαχίζετε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο με ένα πιρούνι  ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Σιγά- σιγά ενσωματώσει παγωμένο νερό ακριβώς μέχρι ζύμη αρχίζει να σχηματίζεται.

Βάλτε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, χωρίζοντας τη σε μπάλες.  
Τυλίξτε σφιχτά και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
 
Για τα μούρα
Συνδυάστε τα μούρα, ζάχαρη, βούτυρο, και νερό σε μια κατσαρόλα με βαθύ πάτο.
Μαγειρέψτε τα μούρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Αφαιρέστε ζύμη από το ψυγείο και ανοίγετε σε παχύ φύλλο 2 εκ. πάχος. Κόβετε την ζύμη σε λεπτές λωρίδες και μετά σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνετε την μισή ποσότητα της ζύμης μέσα στα βατόμουρα και ανακατεύετε απαλά. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί και ρίχνετε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια της ζύμης διάσπαρτα.
Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να κάνει μια κρούστα και να ροδίσει ελαφρά.
Βγάζετε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

 

 

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά