Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Cheesecake valentine

Cheesecake valentine



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη βάση
50 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα και τριμμένα
110 γραμμάρια μπισκότα
25 γραμμάρια  βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση
340 γραμμάρια κουβερτούρα
60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
250 γραμμάρια μασκαρπόνε

Για το γλάσο
80 γραμμάρια κουβερτούρα
80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
20 κερασάκια κομμένα στα δύο για το στόλισμα


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο πάτο (ή τσέρκι) 20 εκ σε σχήμα καρδιάς.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, αμύγδαλα μαζί με το βούτυρο  μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και καλύπτουμε τον πάτο.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τα τυριά, την άχνη και τη βανίλια και προσθέτουμε και τη σοκολάτα.

Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πήξει κάπως η γέμιση, αλλά στη μέση να μοιάζει ακόμα λίγο υγρή.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας:

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε όλο το γλυκό με τα κομμένα κερασάκια σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.8
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά