Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Cheesecake πορτοκάλι

Cheesecake πορτοκάλι



Υλικά

Για 6-8 άτομα

200 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας (προαιρετικά)
110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)
300 γραμμάρια  τυρί κρέμα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 συσκευασία μαρμελάδα πορτοκάλι
1/3 φλιτζανιού βότκα

 



 


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.

Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
Αφού κρυώσει η βάση, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη  σαντιγί  μας απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα με απαλές κινήσεις.
Αφήνουμε το γλυκό  στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαρμελάδα πορτοκάλι μαζί με τη βότκα και το ξύσμα για την επικάλυψη του γλυκού.
Για το σερβίρισμα το κόβουμε τριγωνικά και το περιχύνουμε με το μαρμελάδα μείγμα της μαρμελάδας πορτοκάλι.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά