Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Cheesecake με λεμόνι και μασκαρπόνε

Cheesecake με λεμόνι και μασκαρπόνε



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη βάση
1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνια ψίχουλα του Graham πυρόλυσης

Για τη γέμιση
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
475 γραμμάρια μασκαρπόνε τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια τυρί κρέμα

Για την επικάλυψη
Μαρμελάδα λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού


 

Εκτέλεση

Βουτυρώστε μια φόρμα στρογγυλή με σούστες 22 εκ.
Ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Καλύψτε όλη την επιφάνεια της φόρμας με το μείγμα μπισκότο. Βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Χτυπήστε τη ζάχαρη με 1/ 2 φλιτζάνι βούτυρο, τα αυγά , τους κρόκους και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι. Με μίξερ χειρός ανακατεύετε στη δυνατή σκάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μια απαλή κρέμα, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τον το χυμό λεμονιού . Συνεχίζετε το ανακάτεμα με το μίξερ σε χαμηλή σκάλα συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει για 3 έως 5 λεπτά. 
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 40 λεπτά.

Χτυπάμε το μασκαρπόνε με το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο με το μίξερ στη δυνατή σκάλα για 3 έως 4 λεπτά . Ρίχνετε πρώτα το μισό μείγμα τυριού μέσα στο μείγμα λεμόνι και διπλώνετε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με το υπόλοιπο μείγμα τυριού. Απλώστε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε με ξύσμα και μαρμελάδα λεμόνι στην κορυφή του cheesecake.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά