Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Cheesecake με κολοκύθα

Cheesecake με κολοκύθα



Υλικά


Για 4-6 άτομα

3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
5 πακετάκια των 200 γραμμαρίων τυρί κρέμα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
 4 αυγά
1.5 κούπα θρυμματισμένα μπισκότα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κούπα πουρές κολοκύθας
1 φλιτζάνι και 3 κουταλιές της σούπας (χωριστά) ζάχαρη
Μαρμελάδα για το σερβίρισμα



 


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμά με αντιστάσεις πάνω και κάτω, βάζουμε μια σχάρα στη μέση του φούρνου.
Αναμιγνύετε τα μπισκότα με το μέλι, τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το βούτυρο και πιέζετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με έλασμα διαμέτρου 26 εκ. περίπου.

Ψήνετε για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάτε το ανθότυρο με τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνετε τα αυγά ένα - ένα, χτυπώντας συνεχώς σε χαμηλή ταχύτητα να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά, αμέσως μετά προσθέτετε και τον πουρέ κολοκύθας.

Περιχύνετε το μείγμα πάνω στα ψημένα μπισκότα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε με μαρμελάδα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά