Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Cheescake espresso

Cheescake espresso



Υλικά

Για 4-6 άτομα

800 γραμμάρια spread τυριού
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
4 φύλλα ζελατίνας
½ φλιτζάνι καφέ εσπρέσσο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού κακάο
250 γραμμάρια γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
 


 

Εκτέλεση


Βάζουμε τα μπισκότα σοκολάτας στο πολυμίξερ,τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν,να γίνουν ψίχουλα.
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο.

Στη συνέχεια απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα ορθογώνιο ταψί 15x35 εκατοστών και τα πατάμε με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού για να στρωθούν ομοιόμορφα.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.

Κόβουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνας σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Όταν μαλακώσουν, τα ανακατεύουμε με 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό μέχρι να διαλυθούν.

Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τον εσπρέσσο.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 800 γραμμάρια spread τυριού και 1 φλιτζάνι ζάχαρη, τα χτυπάμε στη μεγάλη ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα.

Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα και στο τέλος το μείγμα που αποτελείται από ζελατίνα και καφέ.
Αδειάζουμε τα υλικά στο ταψί, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει.

Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο.

 

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά