Cheescake espresso

by sidagi.gr
832 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

800 γραμμάρια spread τυριού
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
4 φύλλα ζελατίνας
½ φλιτζάνι καφέ εσπρέσσο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού κακάο
250 γραμμάρια γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
 

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε νέες γεύσεις στο γλυκό σας


Βάζουμε τα μπισκότα σοκολάτας στο πολυμίξερ,τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν,να γίνουν ψίχουλα.
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο.

Στη συνέχεια απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα ορθογώνιο ταψί 15×35 εκατοστών και τα πατάμε με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού για να στρωθούν ομοιόμορφα.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.

Κόβουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνας σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Όταν μαλακώσουν, τα ανακατεύουμε με 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό μέχρι να διαλυθούν.

Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τον εσπρέσσο.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 800 γραμμάρια spread τυριού και 1 φλιτζάνι ζάχαρη, τα χτυπάμε στη μεγάλη ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα.

Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα και στο τέλος το μείγμα που αποτελείται από ζελατίνα και καφέ.
Αδειάζουμε τα υλικά στο ταψί, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει.

Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο.

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα