Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Blueberry peach crumble

Blueberry peach crumble



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη γέμιση
2 φλιτζάνια μύρτιλλα, πλυμένα
4 φλιτζάνια ροδάκινα, καθαρισμένα
Ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι (λιγότερο ή περισσότερο σε γεύση, εξαρτάται από το πόσο γλυκά είναι τα μούρα και το πόσο γλυκό θα θέλατε να είναι)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι κανέλα
1 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο (για πάχυνση, μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα αντί ταπιόκα)

Για την επικάλυψη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 κ. σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο


 

Εκτέλεση

Για  τη γέμιση
Τοποθετούμε τα  μύρτιλλα με τα ροδάκινα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, κανέλα, και το καλαμποκάλευρο σε μια κατσαρόλα.
Ανακατέψτε τα μούρα ομοιόμορφα με τη ζάχαρη και αφήνετε για 30 λεπτά να ηρεμήσει το μείγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους  180 βαθμούς.

Για την επικάλυψη
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ανακατέψτε τη ζύμη με ένα μπλέντερ ζύμης ή πιρούνι (ή ακόμα και τα δάχτυλά σας) μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χονδροειδή ψίχουλα.

Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψετε το αυγό και το γάλα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Με μεγάλες κουταλιές, ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα φρούτα. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι το μείγμα  να ροδίσει.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά