Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Berry clafoutis

Berry clafoutis



Υλικά

Για 2-4 άτομα

βούτυρο όσο θέλετε
1 κιλό μούρα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
πρέζα αλάτι


 

Εκτέλεση

Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τα πλυμένα μούρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τρία αυγά, ζάχαρα, αλεύρι, γάλα, αλάτι, βανίλια τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστος χυλός.
Ρίχνουμε τον χυλό πάνω απ' τα μούρα και ανακινούμε λίγο.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ' τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα "πέσει" τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι.
Σερβίρουμε με βούτυρο και παγωτό μπισκότο κρέμα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά