Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Berry butter cake

Berry butter cake



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Ένα μεγάλο και κυκλικό κέικ κομμένο σε 2 ίσα μέρη

Για το κέικ
4 αυγά
320 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμάρια αμύγδαλο ψιλοκομμένο
90 γραμμάρια ζάχαρη
230 ml ελαιόλαδο
Λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλεύρι για το ταψί

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
3 αυγά
1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλη πρέζα αλάτι

Για τα φρούτα
200 γραμμάρια φράουλες κομμένες στα 2
200 γραμμάρια βατόμουρα
250 γραμμάρια crunbarry


 

Εκτέλεση

Για το κέικ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και τους κρόκους και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη σκόνη αμυγδάλου.
Στο μίξερ χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη. Μόλις γίνει μαλακό και αφράτο μείγμα ενώνουμε με το μείγμα από το αλεύρι.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε το κέικ για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά και μετά το κόβουμε σε 2 ίσα μέρη με ένα μαχαίρι ψωμιού.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 3 αυγά, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και αφρατέψει.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος (με το γάλα), το μείγμα αυγού και ανακατεύετε με το σύρμα σε δυνατή εστία για 1 λεπτό.

Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο κέικ πάνω σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με τα φρούτα και την απλώνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Βάζουμε από πάνω τον δεύτερο δίσκο κέικ και επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά