Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Banoffee

Banoffee



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη βάση
100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
250 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης

Για τη γέμιση με καραμέλα
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια μαλακή καστανή ζάχαρη
397 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα

Για την επικάλυψη
4 μικρές μπανάνες
300 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά σε σαντιγί
τριμμένη σοκολάτα


 

Εκτέλεση

Για τη βάση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και στη συνέχεια τα ενώνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Πιέστε το μείγμα μέσα στην βάση σε τσέρκι ή φόρμα στρογγυλή. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Για τη γέμιση
Ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να πάρει μια βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει η καραμέλα.

Απλώστε τη καραμέλα πάνω από τη βάση μπισκότου, αφήστε να κρυώσει καλά στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Για να σερβίρετε, αφαιρέστε το γλυκό από το τσέρκι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Κόβουμε τις μπανάνες και τις απλώνουμε τις μισές πάνω από την καραμέλα, μετά απλώνουμε τη σαντιγί και από πάνω στολίζουμε με τις υπόλοιπες μπανάνες και τρίμματα σοκολάτας.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά