Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Βανίλιες με ζάχαρη και παγωτό

Βανίλιες με ζάχαρη και παγωτό



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τις βανίλιες
4 βανίλιες σκληρές και άγουρες
½ ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
λίγες σταγόνες λεμόνι
1 ξύλο κανέλλας

Για το παγωτό γιαούρτι
450 γραμμάρια γιαούρτι  σακούλας 2%
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
ξύσμα από 1 λεμόνι

 


 

Εκτέλεση

Για τις βανίλιες
Ξεπλένουμε με άφθονο νερό τις βανίλιες και τις σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα. Τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα ξανακόβουμε σε χοντρές φέτες στρογγυλές. Σε ένα ταψί στρώνουμε τις φέτες τη μια δίπλα στην άλλη ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη, περιχύνουμε το νερό, ρίχνουμε τη κανέλα και το χυμό από το λεμόνι.

Σκεπάζουμε το ταψί  με ένα αλουμινόχαρτο κλείνοντας καλά τις άκρες, ώστε να μη ξεφεύγει ο ατμός και ψήνουμε τις βανίλιες στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και το σιρόπι  να δέσει. Τα σερβίρουμε με παγωτό.


Για το παγωτό γιαούρτι
Ρίχνουμε όλα τα υλικά  σε μπολ και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
Παγώνουμε το παγωτό σε παγωτομηχανή, αν έχουμε. Διαφορετικά το βάζουμε σε μεταλλικό ή πλαστικό μπολ στην κατάψυξη για 6- 8 ώρες.

Χτυπάμε ελαφρά το μείγμα ανά μισή ώρα για 6 φορές για να παγώσει ομοιόμορφα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά