Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Αχλάδια με σαφράν και τυρί ρικότα

Αχλάδια με σαφράν και τυρί ρικότα



Υλικά

Για 4-6 μερίδες

12 αχλάδια
Χυμό από 2 λεμόνια
300 γραμμάρια ζάχαρη 
1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης
620 γραμμάρια νερό
380 γραμμάρια λευκό κρασί
3 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 κλωναράκι βανίλιας
50 γραμμάρια τζίντζερ κομμένο σε φέτες
Τυρί ρικότα για το σερβίρισμα


 

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα αχλάδια από τη φλούδα τους, κρατώντας το κοτσάνι και αλείψτε τα με το χυμό από 1 λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Κρατήστε τα στην άκρη. Βάλτε μέσα σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το κρασί, το χυμό από 1 λεμόνι, τα μπαχαρικά, την πιπερόριζα και αφήστε τα να πάρουν βράση.

Μόλις βράσει το σιρόπι, βάλτε προσεχτικά τα αχλάδια μέσα. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν όχι όμως να λιώσουν. Αφήστε τα αχλάδια να κρυώσουν για 20 λεπτά και μετά σερβίρετε με τυρί ρικότα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά