Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Αχλάδια καραμελωμένα με παγωτό

Αχλάδια καραμελωμένα με παγωτό



Υλικά

Για 4-6 άτομα

12 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 400 γραμμάρια
½ φλιτζάνι τσαγιού μέλι 170 γραμμάρια
2 γαρύφαλλα
2 κλωναράκια θυμάρι
Φλούδα πορτοκαλιού
Φλούδα λεμονιού
Κανέλα φλούδα
1 λεμόνι
Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα


 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και αφαιρούμε την καρδιά και τα κόβουμε στη μέση.
Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράζει σε σιγανή φωτιά.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με 2 φλιτζάνια τσαγιού από το νερό τους.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη φλούδα πορτοκαλιού,τη φλούδα λεμονιού, το θυμάρι, τα γαρύφαλλα και λίγη κανέλα - φλούδα.

Σκεπάζουμε τα αχλάδια και αφήνουμε να σιγοψηθούν στο φούρνο στους 160 βαθμούς επί 1 ώρα περίπου στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω - κάτω.
Τα περιχύνουμε συχνά με το σιρόπι τους. Σερβίρετε τα αχλάδια με παγωτό βανίλια.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά